- Pomidorki sauté
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Racuchy drożdżowe
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Kurczak w potrawce
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Pieczone kartofle
- Nadziewany kabaczek
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Chleb Grahama
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Niezły pasztet z fasoli
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Sałatka warzywna w marynacie
- Chłodnik z pomidorów
- Koktajl malinowy
- Kotleciki z soji
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Domowy budyń
- Kulki mięsne po szwedzku
- Guacamole
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Omlet arabski
- Cukiniowe ciasto
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Sos wiśniowy do owoców
- Rogaliki z powidłami
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Kluski z kaszy manny
- Naleśniki meksykańskie
- Amerykańska szarlotka
- Schab z rodzynkami
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Owoce z kruszonką
- Uszka
- Smażone banany
- Sałatka z truskawek i melona
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Krem z pogniecionych truskawek
- Rulonik z warzywami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Puree z truskawek i kiwi
- Jabłko z sałatką ryżową
- Sałatka marokańska
- Zupa owocowa
- Szpinak z baraniną
- Zupa ogórkowa
- Puree z bakłażana
- Tzatziki
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Cukinia z pomidorami
- Zupa krem z dyni
- Tęczowy sorbet