- Krem jabłkowy
- Sałatka owocowa
- Ziemniaki po bułgarsku
- Cukinia z pomidorami
- Chleb razowy z kminkiem
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Racuszki gryczane
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Placek z zielonego groszku
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Zraziki sezamkowe
- Surówka z marchwi
- Amerykańska szarlotka
- Nadziewany kabaczek
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Sałatka z grilla
- Deser gruszkowy
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Deser z kaszy jaglanej
- Delikatny i puszysty sernik
- Zupa z soczewicy
- Ciasteczka migdałowe
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Polski sos wielkanocny
- Jogurt własnej roboty
- Chleb Grahama
- Zupa migdałowa
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kurczak egzotyczny
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Tortilla hiszpańska
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Szpinak zapiekany z serem
- Tartaletki z porami
- Galaretki
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Słoneczna sałatka
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta z jabłkami
- Sorbet owocowy
- Frittata z warzywami
- Tarta z pianą owocową
- Śliwkowa legumina
- Deser jogurtowo-owocowy
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Flaczki z kurczaka
- Sorbet malinowy
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Tęczowy sorbet