- Pierogi z soczewicą
- Racuszki z dyni
- Sałatka z drobiem i morelami
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Mazurek nugatowy
- Papryka faszerowana warzywami
- Frittata z warzywami
- Tarta - kruche ciasto
- Schab pieczony po galicyjsku
- Krupniczek mamy
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Omlet grzybek z kozim serem
- Batoniki orkiszowe
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Zupa krem z dyni
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Placki (bez mleka, jajek)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Kisiel owocowy
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Deser jogurtowo-owocowy
- Omlet arabski
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Spaghetti z sosem pesto
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Śliwkowa legumina
- Zraziki sezamkowe
- Zupa z soczewicy
- Brzoskwinie na ostro
- Jaś na słodko
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zupa-krem z marchwi
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Różowy koktail truskawkowy
- Zupa migdałowa
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Owsiane chrupki
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Szarlotka biszkoptowa
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Chłodnik
- Warzywa smażone w cieście
- Przecier z cukinii
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Pomidorki sauté
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ciasto na ptysie
- Cukiniowe ciasto