- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Budyń karmelowy
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Surówka z marchwi i jabłka
- Zupa z kabaczków
- Koktajl jabłkowy
- Napój różany
- Ryba cytrynowa
- Kisiel z malinami
- Topione pomidory
- Legumina śliwkowa
- Chrupiący serek z gruszką
- Tartaletki z porami
- Rolady z kurzych piersi
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Kotlety z płatków owsianych
- Pieczeń cielęca
- Sernik (bez glutenu)
- Wytrawne kruche ciasto
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Cytrynowe ciasteczka
- Pasta (dip) z bobu
- Jajka panierowane
- Galaretka z surowymi owocami
- Kluski z kaszy manny
- Kacze piersi z wiśniami
- Tort makowy pyszny
- Kisiel mleczno-owocowy
- Bezy (bez mleka)
- Tarta z żurawinami
- Szpinak z baraniną
- Powidła śliwkowe
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Tzatziki
- Dipy jogurtowe
- Chrupiące kaczuszki
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Koktajl z owoców sezonowych
- Mięso duszone po turecku
- Babeczki z szynką i serem
- Zapiekanka z marchwi
- Ciastka orzechowe
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Krem jarzynowy z indykiem
- Kulki rybne po norwesku
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Owocowy indyk
- Karpatka
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Owocowa legumina
- Zupa owocowa
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa migdałowa
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Bananowa manna