- Macaroni & cheese
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Zupa krem z cukinii
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Placki z jabłkami
- Zupa z dyni na słono
- Masa czekoladowa
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Kartoflanka przecierana
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Pizza wegetariańska
- Aromatyczny schab
- Kulki serowo-orzechowe
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Budyń z żółtkiem
- Mleczny przysmak
- Tarta z grzybami
- Karpatka
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Resztki lata
- Makaron w sosie Mornay
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Pulpety
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Potrawka z patisonami
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Pascha
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Mazurek nugatowy
- Pierogi z młodą kapustą
- Pasztet z łososia
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Śliwkowa legumina
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Szparagi w cieście
- Rulonik z warzywami
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Strucla mini
- Sorbet owocowy
- Gołąbki po grecku
- Pulpety z koperkiem
- Biszkopt
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Masa pomarańczowa
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Zapiekanka z pomidorami
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Sałatka dziadka Julka
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zupa z pulpetami
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Zupa śliwkowa
- Sorbet arbuzowy
- Domowy kisiel wiśniowy