- Kartoflanka przecieranka
- Jeż z awokado
- Tarta wiśniowa
- Torcik z galaretką
- Lody bananowo - czekoladowe
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Naleśniki z mięsem
- Sok jagodowy
- Kasza gryczana z serem
- Pyszna pasta z tofu
- Pierwsze mięsko
- Makrela w ziołowej potrawce
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałatka z winogronami
- Krem z pogniecionych truskawek
- Sałatka warzywna w marynacie
- Zupa z dyni na mleku
- Pierniczki
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Sorbet malinowy
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Brzoskwiniowa pianka
- Racuszki z dyni
- Kapusta z sosem sojowym
- Croque monsieur i croque madame
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Faszerowana cukinia
- Sernik (bez glutenu)
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Kurczak w curry
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Batoniki orkiszowe
- Racuszki
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Kulki mięsne po szwedzku
- Pascha
- Soja prawie po bretońsku
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Szarlotka miękka
- Dynia z piekarnika
- Zupa owocowa
- Ostre ziemniaczki
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Gjuwecz po słowiańsku
- Sok jabłkowy
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Sałatka makaronowa
- Biszkopt z owocami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Surówka z żurawinami i marchwią