- Bułki maślane
- Lody dla młodych
- Zupa z soczewicy
- Ciasteczka migdałowe
- Budyń z żółtkiem
- Tarta (bez glutenu)
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Mus owocowy
- Naleśniki (bez glutenu)
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Baranina duszona po turecku
- Bułeczki z kapustą
- Krupniczek mamy
- Zupa szczawiowa
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Kisiel owocowy
- Kurczak z marchewką
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Szejk niekoniecznie arabski
- Tarta z grzybami
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Zupa kukurydziana
- Zupa krem z marchwi
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Pasta z awokado
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Wytrawne kruche ciasto
- Sałata z pomidorów
- Zimny pomidor
- Zrazy z pieca
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta cebulowa II
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Pizza hawajska
- Chleb Grahama
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Sałatka owocowa
- Schab pieczony po galicyjsku
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Paszteciki z tuńczykiem
- Chleb kukurydziany
- Leśny przysmak na kolację
- Tarta owocowa
- Pasta z łososia
- Mus truskawkowy II
- Grzybek śmietanowy
- Pulpety
- Lody owocowe
- Kruche ciasteczka
- Wołowina w sosie
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Pączki z białego sera
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Chłodnik bułgarski (tarator)