- Kisiel malinowy
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Bruschetta na kilka sposobów
- Zapiekanka z marchwi
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Sałatka z kwiatami
- Szparagi solo
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Zupa kalafiorowa z curry
- Spatzle
- Kulki serowo-orzechowe
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Kacze piersi z wiśniami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Mus truskawkowy II
- Rulonik z warzywami
- Placki z cukinii
- Zupa minestrone
- Żółta pasta
- Sorbet owocowy
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Schab winny
- Szarlotka biszkoptowa
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Ryba w sezamie
- Koktajl z mango
- Pulpeciki pod beszamelem
- Napój z owoców jagodowych
- Zapiekanka turecka z miodem
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Sałatka ryżowa z curry
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Napój z owoców jagodowych
- Ziemniaki faszerowane
- Makaron z sosem bez gotowania
- Zupa z cukinii
- Masa pomarańczowa
- Kruche spiralki
- Zapiekanka rybna
- Dip fasolowy
- Omlet z pomidorami i papryką
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Kolorowe gnocchi
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Mus brzoskwiniowy
- Rozmaitości na parze
- Wołowina w sosie
- Kapusta z sosem sojowym
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Sos pomidorowy klasyczny
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Sorbet brzoskwiniowy
- Sezamowa marchew