- Pierogi z owocami
- Soja prawie po bretońsku
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Szaszłyki z kurczaka
- Surówka z selera z owocami
- Papryka faszerowana warzywami
- Karp w szarym sosie
- Ciasto na ptysie
- Tort (bez glutenu)
- Ślimaki daktylowe
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Zupa gulaszowa
- Mak z łamańcami
- Wycinanki z sera
- Niesłodka zupa z dyni
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kaczka z jabłkami
- Zupa jagodowa
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Spaghetti
- Pizza pomidorowo-serowa
- Smażone banany
- Zimowy kurczak
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Owoce ze słoika
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Przecier jabłkowy
- Kluski z kaszy manny
- Chłodnik z pomidorów
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Ziemniaki po duńsku
- Chrupiące kaczuszki
- Kurczak z curry
- Wytrawne kruche ciasto
- Makaron z sosem szpinakowym
- Kotlety gryczane
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Jajka marynowane w occie
- Duszona ryba z warzywami
- Bakłażanowe kotlety
- Makaron z pomidorami
- Mus owocowy
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Zupa nic (bez glutenu)
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sezamki
- Tarta (bez glutenu)
- Cukinie z daleka
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Ulubiona ryba małych dzieci