- Kurczak z kaszą
- Koktajl z mango
- Zapiekanka turecka z miodem
- Pulpety z koperkiem
- Barszcz ukraiński
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Chrupiące kaczuszki
- Tarta z grzybami
- Brzoskwinowe oczko
- Pierogi z owocami
- Różowy koktail truskawkowy
- Różności pod beszamelem
- Galaretka z soku z porzeczek
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Sałatka dziadka Julka
- Tarta brokułowa
- Batony orzechowo-kokosowe
- Ciastka owsiane
- Jeż z awokado
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Pieczone pierożki z serem
- Ryba w sosie koperkowym
- Spaghetti z cukinią
- Cukinia z wody
- Ciasto z owocami
- Spaghetti z pulpetami
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Krem z cukinii
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Zupa krem z grzankami
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Aromatyczny schab
- Schab z rodzynkami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Koktajl malinowy
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Placki z jabłkami
- Faszerowane kurze piersi
- Mazurek trójwarstwowy
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Mielona wołowina po chińsku
- Kurczak z marchewką
- Paszteciki z tuńczykiem
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Smażona mozzarella
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Kisiel z jabłkiem
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Rozmaitości na parze
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Zielona zupa
- Mleczny przysmak
- Szarlotka
- Ciasto z jagodami ucierane
- Gazpacho - chłodnik z warzyw