- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Zupa minestrone
- Pomidorki sauté
- Ryż z jajkami na parze
- Ryba w sosie warzywnym
- Sałatka arabska tabuleh
- Chleb ziołowy
- Krem z kalafiora
- Mazurek nugatowy
- Puchate pyzy
- Jajka faszerowane
- Krem jabłkowy
- Kolorowa jajecznica
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Jajka z szynką w majonezie
- Surówka z marchewki
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Budyń karmelowy
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Racuchy drożdżowe
- Sos wiśniowy do owoców
- Banany z szynką
- Omlet arabski
- Łazanki zapiekane z owocami
- Deser jogurtowo-owocowy
- Halibut pod parmezanem
- Krem z pogniecionych truskawek
- Zupa szpinakowa
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Cukinia z wody
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Krem z pomidorów
- Owoce z kruszonką
- Kotleciki z tuńczyka
- Chłodnik z pomidorów
- Placuszki z twarogu
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Jajka mimoza
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Zupa śliwkowa
- Placuszki cukiniowe
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Wycinanki z sera
- Kawior z bakłażana
- Frittata z warzywami
- Koktajl mleczno-owocowy
- Bakłażany duszone
- Ciasto z jagodami ucierane
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Sałatka owocowa
- Tarta z brokułami lub z porami
- Zupa krem z cukinii
- Pierogi z soczewicą
- Krupniczek mamy
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Sernik (bez glutenu)
- Pączki (bez glutenu)
- Sałatka makaronowa
- Naleśniki z serem
- Kluski serowe z rodzynkami