- Ciasto na ptysie
- Szarlotka miękka
- Pierogi ruskie
- Jogurt własnej roboty
- Babeczki z musem owocowym
- Pieczone jabłka
- Kisiel z jabłkiem
- Zupa śliwkowa
- Miodek cebulowy
- Zupa migdałowa
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Sos prowansalski aioli
- Karmelowe wafelki
- Rogaliki z powidłami
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Sałatka łakomczucha
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Czipsy
- Racuszki
- Bułeczki z kapustą
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Owoce ze słoika
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Szaszłyki z kurczaka
- Mięso duszone po turecku
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Szejk niekoniecznie arabski
- Pulpety z koperkiem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Zupa migdałowa
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Puree ziemniaczane
- Rulonik z serem
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Jabłka w cieście
- Grzanki z pieczoną fetą
- Placuszki z twarogu
- Ciasto bananowe
- Zupa jabłkowa z curry
- Różności pod beszamelem
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Biurowa kartoflanka
- Zupa jagodowa
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Spaghetti z sosem pesto
- Leśny przysmak na kolację
- Tzatziki
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Surówka z dyni
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Pączki z białego sera
- Naleśniki z żółtym serem
- Pierogi z owocami
- Warzywa z kuskusem (makaronem)