- Lody twarożkowe
- Figowe rogaliki
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Deser jogurtowo-owocowy
- Kisiel z jabłkiem
- Sałatka makaronowa
- Pesto po polsku
- Sos polski
- Zupa owocowa
- Napój z owoców jagodowych
- Gołąbki po grecku
- Pizza pomidorowo-serowa
- Kruche pierniczki
- Botwina
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Rulonik z warzywami
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Paszteciki z tuńczykiem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Kurczak z marchewką i curry
- Mus śliwkowy
- Otulona brzoskwinia
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Murzynek
- Kartoflana zapiekanka
- Blinki z cukinii
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Ciasto z jagodami kruche
- Pieguski
- Nektarynkowy krem
- Schab ze śliwkami
- Soja prawie po bretońsku
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron w sosie Mornay
- Chleb alpejski z orzechami
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Chleb razowy z kminkiem
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Sorbet owocowy
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Spaghetti z papryką
- Placuszki drożdżowe
- Sałatka owocowa
- Pomidory nadziewane ryżem
- Spaghetti
- Jeż z awokado
- Ciasto z dynią
- Zupa jarzynowa
- Karmelowe wafelki
- Barszcz postny
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Bruschetta na kilka sposobów
- Pasta z kurczaka
- Chleb bezglutenowy
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Babka drożdżowa III