- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Sałatka makaronowa
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Kotlety gryczane
- Ciasteczka czekoladowe
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Korż - placek kresowy
- Pączki (bez glutenu)
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Krem z kalafiora
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Sernik tradycyjny
- Zupa krem z zielonego groszku
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki z sosem mornay
- Zapiekanka brokułowa
- Kurczak z pomidorami
- Sorbet owocowy
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Spaghetti z pulpetami
- Sałatka ryżowa
- Ryba w sosie koperkowym
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Zupa francuska
- Omlet grzybek z owocami
- Baranina duszona po turecku
- Kokosowy sernik
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Flaczki z kurczaka
- Słodkie kaszotto
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Tarta prawie Tatin
- Konfitury (i sok) z malin
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Babeczki z szynką i serem
- Sałatka z arbuza i fety
- Kruche wiatraczki
- Rulonik z szynki
- Owocowe zabawki
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Batoniki orkiszowe
- Legumina cytrynowa
- Układanka warzywno-owocowa
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Puree z marchwi
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Omlet po włosku (frittata)
- Zupa pieczarkowa
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Panierowane paluszki rybne
- Tarta ze szpinakiem
- Szarlotka biszkoptowa
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Placuszki rybne orientalne
- Zupa selerowa