- Pieczone jabłka
- Zupa minestrone
- Drób z jabłkami
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Sałatka z bakłażanów
- Kolorowy ryż
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Kruchy placek ze śliwkami
- Mus brzoskwiniowy
- Krem z cukinii
- Barszcz czerwony
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Kotleciki cielęce
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Babeczki z serem
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Ślimaki daktylowe
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Zupa-krem z kukurydzy
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Pyszna pasta z tofu
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Chrupki Krzysia
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Rizotto z tuńczykiem
- Zapiekanka z marchwi
- Batoniki orkiszowe
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Dip fasolowy
- Szarlotka miękka
- Knedle ze śliwkami
- Bezy (bez mleka)
- Kotleciki z tuńczyka
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Ryba po żydowsku
- Przecier z manną
- Szejk niekoniecznie arabski
- Surówka z selera z owocami
- Croque monsieur i croque madame
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Ciasto-legumina z owocami
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Faszerowane papryki
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kawior z bakłażana
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Zupa nic
- Kisiel z jabłkiem
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Sałatka ryżowa