- Owocowe zabawki
- Omlet z cukinią i papryką
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Gnocchi dyniowe
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Faszerowane kurze piersi
- Terrine z białego sera
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Chłodnik
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Śliwkowy omlet
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Knedle ze śliwkami
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Wytrawne kruche ciasto
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Sałatka litwacka
- Kartofle duszone
- Szwedzki łosoś
- Placki ziemniaczane
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Ciasto marchwiowe
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Szparagi w cieście
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Trufle czekoladowe
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Rogaliki z powidłami
- Szparagi solo
- Cukinia z pomidorami
- Przecier z manną
- Truskawki w czekoladzie
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Włoski chleb ziołowy
- Szara pasta
- Tarta brokułowa
- Przecier jabłkowy
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Chleb (przepis podstawowy)
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Sałatka ryżowa z curry
- Amerykańska szarlotka
- Łagodny hummus
- Zupa krem z kalafiorów
- Kaczka z jabłkami
- Kurczak w soku winogronowym
- Kulki mięsne po szwedzku
- Babeczki z szynką i serem
- Tartaletki z porami
- Lane kluski
- Kruche wiatraczki
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Przysmak serowy
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym