- Budyń z żółtkiem
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Biszkopt (bez glutenu)
- Francuski sos czosnkowy
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sałata z truskawkami
- Szparagi w cieście
- Ryba z cukinią
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka z kwiatami
- Deser z rabarbarem
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Omlet po francusku
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Zupa krem z dyni
- Galaretka z pigwy
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Biszkopt z owocami
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Sok jagodowy
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kaczka z jabłkami
- Chleb razowy z kminkiem
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Chleb ziołowy
- Krem z kalafiora
- Kolorowe kulki
- Kotleciki cielęce
- Zraziki sezamkowe
- Lane kluski
- Lody czekoladowe
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Placki z cukinii
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Sola meuniere
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Arabski chleb pita
- Zupa z kabaczków
- Mus truskawkowy II
- Ryba po żydowsku
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Kulki mięsne po szwedzku
- Jagodzianki
- Ciastka orzechowe
- Rulonik z warzywami
- Sałatka arabska tabuleh
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Letni sorbet