- Młode warzywa z pieca
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Rulonik z szynki
- Szarlotka miękka
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Leczo ze śliwkami
- Kartoflana zapiekanka
- Surówka z kminkiem
- Rulonik z warzywami
- Chłodnik
- Ziemniaki po węgiersku
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Suszone pomidory
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Sos czekoladowy
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Pieczeń barania po angielsku
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Pizza (bez glutenu)
- Racuszki z dyni
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Bakłażany duszone
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Sałata z pomidorów
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Pomidorki sauté
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Murzynek
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Pieczone pierożki z serem
- Deser gruszkowy
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Spaghetti z pulpetami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Pizza hawajska
- Jabłkowy kurczak
- Delikatny i puszysty sernik
- Grzanki z pieczoną fetą
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Domowy kisiel wiśniowy
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Szparagi w cieście
- Jajka z szynką w majonezie
- Tarta jabłkowa II
- Zupa z soczewicy
- Pasta (dip) z bobu
- Placuszki drożdżowe
- Surówka z żurawiną
- Domowe pesto uproszczone