- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Babeczki z szynką i serem
- Placki (bez mleka, jajek)
- Zupa jabłkowa z curry
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Aromatyczny schab
- Spaghetti
- Sos pomidorowy klasyczny
- Jajka panierowane
- Leczo ze śliwkami
- Kompot z rumiankiem
- Jogurt własnej roboty
- Owocowa bomba
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Croque monsieur i croque madame
- Figowe rogaliki
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Sernik (bez glutenu)
- Pasta (dip) z bobu
- Kolorowe kulki
- Kurczak egzotyczny
- Masa czekoladowa
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Gruszki w kremie waniliowym
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Pizza hawajska
- Kartoflanka przecierana
- Grzybek śmietanowy
- Biszkopt z owocami
- Krem z kalafiora
- Dal z soczewicy
- Terrine z białego sera
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zrazy z pieca
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Sałatka owocowa
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Babka drożdżowa III
- Dipy jogurtowe
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Tarta z brokułami lub z porami
- Bułeczki serowe
- Omlet po polsku
- Koktajl malinowy
- Ciastka kokosowe
- Kurczak z czereśniami
- Zupa krem z zielonego groszku
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Strudel z jabłkami
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Szpinak z baraniną
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Chłodnik pomidorowy
- Batoniki orkiszowe
- Migdały w karmelu