- Pasta (dip) z bobu
- Pasta z łososia
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Keks biszkoptowy
- Eskalopek z pomidorem
- Kasza gryczana z serem
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Placek z zielonego groszku
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Śliwkowy omlet
- Knedelki z sandacza
- Zupa z dyni na słono
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Cytrynowe ciasteczka
- Rulonik z warzywami
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Cygański kociołek
- Babeczki z musem owocowym
- Kurczak z marchewką
- Pomidorowy koktajl
- Barszcz postny
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Zupa z soczewicy do termosu
- Mrożone owoce
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Lody (bez mleka)
- Soja prawie po bretońsku
- Aromatyczny schab
- Pyzy
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Łagodne chili
- Zupa jabłkowa
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pierogi z jagodami
- Pasta - jajo i basta
- Botwina
- Ryba w sosie koperkowym
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Surówka z marchwi i jabłka
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Makaron z serem i warzywami
- Placuszki serowe
- Chleb kukurydziany
- Domowy kisiel wiśniowy
- Surówka z żurawiną
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Lody z jogurtu
- Chleb razowy z kminkiem
- Makaron z sosem szpinakowym
- Mazurek trójwarstwowy
- Kurczak z warzywami
- Babka drożdżowa III
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe