- Cukinia z mięsem mielonym
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kisiel z jabłkiem
- Zraziki sezamkowe
- Masa czekoladowa
- Proste ciasto na kruchy spód
- Kurczak w migdałach
- Gnocchi dyniowe
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Kolorowe gnocchi
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Chłodnik owocowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Przecier z manną
- Botwina
- Ciasto na ptysie
- Ciastka orzechowe
- Ciasto marchwiowe z figami
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Misie patysie - ciasto
- Kulki serowo-orzechowe
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kluski kładzione z jabłkami
- Pasta z bakłażanów
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Śliwkowy omlet
- Knedle ze śliwkami
- Surówka z czerwonej kapusty
- Ryba z cukinią
- Letni sorbet
- Sałatka makaronowa
- Łosoś znad zatoki
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Kisiel owocowy
- Strudel z jabłkami
- Rulonik z serem
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Żółta pasta
- Jeż
- Napój z owoców jagodowych
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Zupa z pulpetami
- Deser gruszkowy
- Napój marchwiowo-malinowy
- Chrupki Krzysia
- Sałatka z rukoli
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Sos prowansalski aioli
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Zdrowy bigos
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów