- Bakłażany duszone
- Sałatka warzywna w marynacie
- Zupa szczawiowa
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Lody dla młodych
- Placuszki-kaczuszki
- Letni sorbet
- Gjuwecz po słowiańsku
- Macaroni & cheese
- Kulki serowo-orzechowe
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Kruche ciasto
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Pasta z bakłażanów
- Sorbet porzeczkowy
- Łosoś znad zatoki
- Ryba z cukinią
- Kokosowy sernik
- Omlet po włosku (frittata)
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Gruszki w kremie waniliowym
- Naleśniki z jagodami
- Spaghetti z sosem pesto
- Galaretka z pigwy
- Ziemniaki pieczone
- Koszyczek z pomidora
- Kluski kładzione z jabłkami
- Rolada serowa
- Schab winny
- Bruschetta na kilka sposobów
- Ryżowa szarlotka
- Fritata - warzywa w jajku
- Bakłażanowe kotlety
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Krem z kalafiora
- Rogaliki kokosowe
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Makaron rozmaitości
- Galaretka z surowymi owocami
- Sałatka owocowa
- Eskalopek z pomidorem
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Naleśniki z sosem mornay
- Leśny przysmak na kolację
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Pesto po polsku
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Pizza pomidorowo-serowa
- Owoce ze słoika
- Sałatka marokańska
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Legumina śliwkowa
- Tzatziki