- Szwedzkie ciasteczka świąteczne
- Pascha
- Zupa z zielonego groszku
- Kruchy placek ze śliwkami
- Leśny przysmak na kolację
- Kisiel z truskawkami
- Kopytka
- Lody waniliowe
- Żółty chłodnik
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Biszkopt z owocami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Blinki z cukinii
- Torcik z galaretką
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Otulona brzoskwinia
- Mazurek daktylowy
- Napoleonki
- Żółta pasta
- Daktylowe roladki
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Zupa z zielonej sałaty
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Papryka faszerowana warzywami
- Galaretka z surowymi owocami
- Cudowna cukinia
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Ciastka orzechowe
- Kurczak z warzywami
- Chińskie jajka herbaciane
- Ziemniaki po bułgarsku
- Keks biszkoptowy
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Zupa ''jak miodek''
- Spaghetti z pulpetami
- Placek z zielonego groszku
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Surówka z kminkiem
- Baba wielkanocna z szafranem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Przecier jabłkowy
- Kapuśniak
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Zapiekanka z drobiu
- Ciasteczka czekoladowe
- Gołąbki po grecku
- Kurczak z jabłkiem
- Pasta (dip) z bobu
- Kruche ciasteczka
- Krem z cukinii
- Grzanki III
- Makaron w sosie Mornay
- Indyk w warzywach z porzeczkami