- Tarta ze szpinakiem
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Filet z indyka w soku owocowym
- Kluski kładzione z jabłkami
- Szparagi pod beszamelem
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Baranina duszona po turecku
- Chleb (przepis podstawowy)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Uszka
- Koktajl jabłkowy
- Zupa kalafiorowa z curry
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Strudel z jabłkami
- Gołąbki po grecku
- Ciasto do pizzy: kruche
- Ryba po żydowsku
- Układanka warzywno-owocowa
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Sola meuniere
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Sos winegret
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Mus truskawkowy II
- Stworki z ciasta serowego
- Schab ze śliwkami
- Leniwe bez białego sera
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Kostka z kaszki manny
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Legumina śliwkowa
- Napój z owoców jagodowych
- Makrela w ziołowej potrawce
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Pieguski
- Makaron z serem i warzywami
- Letni sorbet
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Bułeczki serowe
- Sałatka łakomczucha
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Krem twarożkowy z owocami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Ciasto z jagodami kruche
- Racuszki najłatwiejsze
- Spaghetti z pulpetami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Botwina
- Drób z porzeczkami
- Halibut pod parmezanem
- Kruche ciasteczka
- Placuszki jabłkowe