- Pieczone pierożki z serem
- Mielonka z dodatkami
- Szejk niekoniecznie arabski
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Ciastka orzechowe
- Zapiekane kanapki liliputa
- Mak z łamańcami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Mus śliwkowy
- Ciasto na ptysie
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Proste ciasto na kruchy spód
- Zupa minestrone
- Schab pieczony po galicyjsku
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Bakłażanowe kotlety
- Mus brzoskwiniowy
- Kruche pierniczki
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Makrobiotyczne gołąbki
- Koktajl z melona
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kurczak z ryżem
- Słodka bułka marchewkowa
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Sałatka z grilla
- Zupa krem z marchwi
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Szarlotka biszkoptowa
- Kolorowy ryż
- Ryba z porami i marchewką
- Ciasto do pizzy: kruche
- Dal z soczewicy
- Łagodne chili
- Kluski serowe z rodzynkami
- Kopytka (bez jajek)
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Spatzle
- Zupa migdałowa
- Naleśniki meksykańskie
- Sorbet owocowy
- Cytrynowe masło
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kostka z kaszki manny
- Śliwkowa legumina
- Chrupiący serek z gruszką
- Ziemniaki po niemiecku
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Owoce w czekoladzie
- Kartofle duszone
- Różności pod beszamelem
- Papryka nadziewana twarogiem
- Indyk z marchewką