- Placki z ziemniaków i jabłek
- Zupa szczawiowa
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Nadziewany kabaczek
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Krem bananowy
- Koktajl wiśniowy
- Jajka faszerowane
- Delikatny i puszysty sernik
- Kruche plastry cytrusów
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Bowl bezalkoholowy
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Tarta cebulowa II
- Ciasto z jagodami ucierane
- Surówka zimowa
- Sałatka owocowa
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Sernik dziecinnie prosty
- Kaszka z buzią
- Szparagi w cieście
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Kisiel żurawinowy
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Karmelowe wafelki
- Kruche ciasteczka
- Kulki mięsne po szwedzku
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Pierogi kresowe
- Ciastka orzechowe
- Napój różany
- Kurze zawiniątka
- Sos wiśniowy do owoców
- Sos prowansalski aioli
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Domowe pesto uproszczone
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Soja prawie po bretońsku
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Pasta z bakłażana
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Jabłko duszone
- Francuski sos czosnkowy
- Bruschetta na kilka sposobów
- Sos majonezowy
- Pesto po polsku
- Banany z szynką
- Śliwkowy omlet
- Amerykańska szarlotka
- Ryba z cukinią
- Sałata z truskawkami
- Trufle z herbatników
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Deser biało czerwony
- Kartoflanka przecierana
- Puchate pyzy
- Tarta ze szpinakiem