- Łagodne chili
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Mrożone owoce na patyku
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Mus śliwkowy
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Sos prowansalski aioli
- Cytrynowe masło
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Kluski serowe
- Sałatka z drobiem i morelami
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Niezły pasztet z fasoli
- Zupa-krem z marchwi
- Batony orzechowo-kokosowe
- Zupa z cukinii
- Mak z łamańcami
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Lody bananowo - czekoladowe
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Zupa kukurydziana
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Frittata z warzywami
- Zupa z jabłek na słono
- Panierowane serki pleśniowe
- Pasta z łososia
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Puchatkowe ciasteczka
- Pascha II
- Zupa szczawiowa
- Kisiel owocowy
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ryba z cukinią
- Biały chłodnik
- Pączki z białego sera
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Tartinki
- Kasza gryczana z serem
- Kacze piersi z wiśniami
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Napój marchwiowo-malinowy
- Galaretka z surowymi owocami
- Tort makowy pyszny
- Keks biszkoptowy
- Naleśniki z mięsem
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Różności pod beszamelem
- Owocowa legumina
- Sałatka owocowa
- Tartaletki z porami
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Zdrowy bigos
- Koktajl malinowy
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym