- Jajka panierowane
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Barszcz czerwony
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Zupa z dyni
- Pizza z owocami
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Kasza gryczana z serem
- Spaghetti z sosem pesto
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Owsiane chrupki
- Placuszki serowe
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Sałatka warzywna w marynacie
- Tarta cebulowa II
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Amerykańska szarlotka
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Łagodny hummus
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Babeczki z szynką i serem
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kapusta pekińska z patelni
- Daktylowe roladki
- Zupa gulaszowa
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Racuszki
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Grzanki parmezanowe
- Sos winegret
- Sałatka makaronowa
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Zapiekanka z drobiu
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Sałatka z winogronami
- Sos prowansalski aioli
- Panierowane paluszki rybne
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Sałatka makaronowa
- Naleśniki z żółtym serem
- Ziemniaki faszerowane
- Mozzarella w karecie
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Krem twarożkowy z owocami
- Placuszki jabłkowe
- Kuszące jabłka
- Rozmaitości na parze
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Zupa z soczewicy
- Croque monsieur i croque madame
- Bajgle z pastą curry i bazyliową