- Sajgonki (bez glutenu)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Puree z dyni
- Napoleonki
- Proste ciasto na kruchy spód
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Pomidorowa trochę inna
- Kisiel malinowy
- Pasta (dip) z bobu
- Zraziki sezamkowe
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Sola meuniere
- Pierogi ruskie
- Zupa jagodowa
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Maślane bułeczki bez masła
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Bakłażanowe kotlety
- Oliwki po swojemu
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Ciasto z owocami
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Koktajl z mango
- Spaghetti z sosem pesto
- Mus brzoskwiniowy
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Sałatka marokańska
- Deserowa zupa owocowa
- Gjuwecz po słowiańsku
- Napój z owoców jagodowych
- Kruszonka z jabłkami
- Zapiekanka brokułowa
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Makaron z serem
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Karp w szarym sosie
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka rybna
- Pomidory nadziewane ryżem
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Krem truskawkowy
- Legumina śliwkowa
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Czipsy
- Strudel z jabłkami
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Zupa minestrone
- Lody czekoladowe