- Zupa jabłkowa
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Bułgarski chłodnik
- Sałatka z drobiem i morelami
- Zupa jagodowa
- Pulpety z ryżem
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Kapusta pekińska z patelni
- Zupa gulaszowa
- Tartaletki z porami
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Różowa kaszka
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Czipsy
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Szparagi solo
- Surówka zimowa
- Surówka z jabłek i dyni
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Koktajl malinowy
- Szpinak z baraniną
- Daktylowe roladki
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Pieczeń barania po angielsku
- Jabłko z sałatką ryżową
- Delikatny i puszysty sernik
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Chrupiące babeczki
- Szparagi z jajkami mimoza
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Masa pomarańczowa
- Tarta brokułowa
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Krem jabłkowy
- Placki ziemniaczane
- Owocowy indyk
- Zapiekanka rybna
- Zrazy z pieca
- Ryba po grecku II
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Naleśniki chińskie
- Ciasto (bez mleka)
- Lody owocowe
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Sałatka z grilla
- Rolada serowa
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Masło czosnkowe
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Kurczak z jabłkiem
- Jagodzianki
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Terrine z białego sera
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Pałki kurczaka na dwa sposoby