- Mięso duszone po turecku
- Omlet po polsku
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Daktylowe kulki
- Kompot z rumiankiem
- Pasta - jajo i basta
- Naleśniki z żółtym serem
- Kurczak z pomidorami
- Kurczak z marchewką i curry
- Kluski z kaszy manny
- Pasta z łososia
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Owoce z kruszonką
- Sałatka arabska tabuleh
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Pierogi z młodą kapustą
- Sałatka z malin i arbuza
- Zupa krem z zielonego groszku
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Puree ziemniaczane
- Kisiel owocowy
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Wycinanki z sera
- Budyń (bez mleka)
- Sałatka z bakłażanów
- Szarlotka
- Ryż z jajkami na parze
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Jeż
- Cannelloni ze szpinakiem
- Delikatny sernik
- Kisiel mleczno-owocowy
- Wytrawne kruche ciasto
- Rogaliki
- Tarta wiśniowa
- Szpinak zapiekany z serem
- Sałatka z rukoli
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Klopsiki cielęce
- Grzybek śmietanowy
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Sos polski
- Pasta z awokado
- Mak z łamańcami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Aromatyczny schab
- Zimowy salad bar
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa z soczewicy do termosu
- Zupa kukurydziana
- Kokosowy sernik
- Pierogi z jagodami