- Małdrzyki - placuszki serowe
- Kaszka z buzią
- Tarta szpinakowa
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Spaghetti z bobem
- Schab z rodzynkami
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Kopytka (bez jajek)
- Pyszna pasta z tofu
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Pizza pomidorowo-serowa
- Legumina śliwkowa
- Placek z cukinii
- Różowy koktail truskawkowy
- Sorbet porzeczkowy
- Cytrynowe masło
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Chrupki Krzysia
- Kisiel z malinami
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Owoce ze słoika
- Krem jarzynowy z indykiem
- Pasta z awokado
- Ziemniaki po niemiecku
- Sos koperkowy
- Potrawka z patisonami
- Kartoflanka przecieranka
- Śliwki z figą i melisą
- Makaron z serem i warzywami
- Kisiel malinowy
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Sałatka mięsna z morelami
- Leśny przysmak na kolację
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Babeczki z musem owocowym
- Bułki maślane
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Niesłodka zupa z dyni
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Lody czekoladowe
- Makaron z serem
- Eskalopek z pomidorem
- Szara pasta
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Szaszłyki z łososia
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Dipy jogurtowe
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Trufle z herbatników
- Zupa ogórkowa
- Tarta wiśniowa
- Topielec (bez mleka, glutenu)