- Chińskie jajka herbaciane
- Gjuwecz po słowiańsku
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Chleb razowy z kminkiem
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Racuszki gryczane
- Paszteciki z tuńczykiem
- Tarta brokułowa
- Zupa z soczewicy
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem z cukinii
- Pasta (dip) z bobu
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Cytrynowy biszkopt
- Krem truskawkowy
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Deserowa zupa owocowa
- Wołowina w sosie
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Daktylowe kulki
- Surówka z kminkiem
- Zupa ogórkowa
- Placuszki z cukinii
- Ryba po grecku II
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Mrożone bezy z malinami
- Leczo ze śliwkami
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Pyszna pasta z tofu
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bezy (bez mleka)
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Ryba w sosie koperkowym
- Kasza gryczana z serem
- Chleb bezglutenowy
- Zupa z zielonej sałaty
- Babka drożdżowa III
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Szara pasta
- Cytrynowe ciasteczka
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Ratatuja nicejska
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Sałatka szpinakowa
- Rogaliki z powidłami
- Sałatka z cykorii i owoców
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Chleb Grahama
- Baranina duszona po turecku
- Kotleciki z tuńczyka
- Zupa migdałowa
- Gołąbki z winogronowych liści
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Omlet arabski
- Bułeczki z kapustą