- Zupa ogórkowa
- Rolady z kurzych piersi
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Pascha II
- Galaretki
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Placuszki z twarogu
- Sałatka marokańska
- Szpinak zapiekany z serem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kotlety gryczane
- Batoniki orkiszowe
- Mielona wołowina po chińsku
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Knedelki z sandacza
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Tarta prawie Tatin
- Polski sos wielkanocny
- Makaron z pomidorami
- Strucla mini
- Sezamki
- Napoleonki
- Racuszki gryczane
- Omlet po polsku
- Chińskie jajka herbaciane
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Ogórki faszerowane
- Puree z truskawek i kiwi
- Ryż z truskawkami
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Sos polski
- Eskalopek z pomidorem
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Placuszki z tuńczyka
- Sos prowansalski aioli
- Ziemniak w kropki
- Lody dla młodych
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ziemniaki po duńsku
- Aromatyczny schab
- Mozzarella w karecie
- Sałatka makaronowa
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Jagodzianki
- Makrela w ziołowej potrawce
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Dynia z piekarnika
- Paszteciki z tuńczykiem
- Kolorowe gnocchi
- Sierpniowa sałatka
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Schab winny
- Szara pasta
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Sałatka z arbuza i fety
- Strudel z jabłkami
- Sałatka szpinakowa