- Kruche plastry cytrusów
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Bananowa manna
- Ziemniaki po bułgarsku
- Sos majonezowy
- Galaretka z pigwy
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Chleb pita
- Ziemniak w kropki
- Placuszki serowe
- Kartoflana zapiekanka
- Krupnik
- Kapuśniak
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Zupa-krem z kukurydzy
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Grzanki z pieczoną fetą
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Ziemniaki po duńsku
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Pizza z owocami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Bułgarski chłodnik
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Aromatyczny schab
- Dal z soczewicy
- Krem z pogniecionych truskawek
- Ślimaki daktylowe
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Krem twarożkowy z owocami
- Makrela w ziołowej potrawce
- Makaron z sosem dyniowym
- Kurczak egzotyczny
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Ryba cytrynowa
- Napój różany
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Pascha
- Pasta (dip) z bobu
- Gruszki w kremie waniliowym
- Zupa jagodowa
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Spaghetti z papryką
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Spaghetti
- Kluski kładzione z jabłkami
- Smażone banany
- Rulonik z pieczonym kurczakiem