- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Kartoflana zapiekanka
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Przecier z manną
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Sos pomidorowy klasyczny
- Kisiel żurawinowy
- Ryba z porami i marchewką
- Panierowane paluszki rybne
- Ciasteczka migdałowe
- Ryba po żydowsku
- Masa czekoladowa
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Szejk niekoniecznie arabski
- Wytrawne kruche ciasto
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Surówka z mieszanych warzyw
- Budyń z żółtkiem
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Makaron z pomidorami
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Grecki gulasz z drobiu
- Pasztet z łososia
- Surówka z jabłek i dyni
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Pasta z bakłażanów
- Zupa szpinakowa
- Placuszki rybne orientalne
- Tarta z grzybami
- Kulki serowo-orzechowe
- Kruche spiralki
- Zupa owocowa
- Kurczak w soku winogronowym
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Wesołe omleciki
- Kruche wiatraczki
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Lody z jogurtu
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Makaron z serem i warzywami
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Pasta - jajo i basta
- Ziemniaki po bułgarsku
- Rulonik z warzywami
- Puchate pyzy
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Zapiekanka z pomidorami
- Tartaletki z porami
- Surówka z marchwi i jabłka
- Bakłażany z makaronem
- Chrupiące wafle
- Tortilla hiszpańska
- Sałatka z zieloną soczewicą