- Żółta pasta
- Miodek cebulowy
- Masa pomarańczowa
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Placuszki z cukinii
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Masa czekoladowa
- Chrupiące wafle
- Domowy budyń
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Chleb pita
- Naleśniki (bez glutenu)
- Kuszące jabłka
- Kurczak w migdałach
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Pianka bananowa
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Leczo ze śliwkami
- Zupa krem z kalafiorów
- Szara pasta
- Zupa-krem z marchwi
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Sałatka litwacka
- Spaghetti z bobem
- Tartinki
- Szarlotka biszkoptowa
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Tarta wiśniowa
- Halibut pod parmezanem
- Lody bananowe (bez mleka)
- Owocowe zabawki
- Surówka z kminkiem
- Mus owocowy
- Sałatka z arbuza i fety
- Lody jagodowe z miętą
- Sorbet owocowy
- Puree z bakłażana
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Mulatki z bakaliami
- Soja prawie po bretońsku
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Tzatziki
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Łagodne chili
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Frittata z warzywami
- Chrupiące babeczki
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Placuszki rybne orientalne
- Kurczak z curry
- Sernik tradycyjny
- Tarta z mrożonym szpinakiem