- Przecier z cukinii
- Kawior z bakłażana
- Surówka z marchwi i jabłka
- Krem z pogniecionych truskawek
- Zapiekanka turecka z miodem
- Ogórki faszerowane
- Zupa selerowa
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Sałatka szpinakowa
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Bakłażany z makaronem
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Sałatka dziadka Julka
- Pulpety
- Pasztet z łososia
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Koktajl owocowy na lodach
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ciasto czekoladowe
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kurczak w curry
- Zupa z soczewicy do termosu
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Sos winegret
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Polski sos wielkanocny
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Jajka panierowane
- Daktylowe roladki
- Halibut pod parmezanem
- Chleb (bez glutenu)
- Pianka bananowa
- Zupa szczawiowa
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Tarta z jabłkami
- Budyń z żółtkiem
- Zupa szpinakowa
- Kisiel mleczno-owocowy
- Oliwki po swojemu
- Kompot z rumiankiem
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Grzybek śmietanowy
- Pulpety rybne
- Babeczki z musem owocowym
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Zupa gulaszowa
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Naleśniki chińskie
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Sałatka z kwiatami
- Placuszki serowe