- Resztki lata
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tęczowy sorbet
- Koktajl z melona
- Trufle czekoladowe
- Zielona zupa
- Pulpety z koperkiem
- Szpinak zapiekany z serem
- Tartaletki z porami
- Zimowy kurczak
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Pulpety z ryżem
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Budyń z żółtkiem
- Kruche ciasto z masą makową
- Panga w pergaminie
- Bułka orzechowa
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Szarlotka
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Chińskie jajka herbaciane
- Zupa krem z marchwi
- Placek z zielonego groszku
- Pierogi z jagodami
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Włoski chleb ziołowy
- Zupa z soczewicy do termosu
- Surówka z marchewki
- Sałatka dziadka Julka
- Papryka faszerowana warzywami
- Sałatka makaronowa
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Zupa-krem z kukurydzy
- Mulatki z bakaliami
- Spaghetti z pulpetami
- Sałatka marokańska
- Sałatka z truskawek i melona
- Karpatka
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Chrupki Krzysia
- Pieczone jabłka
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Ryż z jajkami na parze
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Bezy (bez mleka)
- Chleb Grahama
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Risotto z łososiem
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Sos różowy
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Ciasto z jagodami ucierane
- Placki z cukinii
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Placuszki z cukinii