- Ziemniaki po niemiecku
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Panierowane paluszki rybne
- Naleśniki z serem
- Przecier owocowy
- Ziemniak w kropki
- Kisiel z truskawkami
- Kolorowa jajecznica
- Pierogi kaukaskie
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Makaron z serem
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Makaron rozmaitości
- Murzynek
- Rogaliki
- Kotlety gryczane
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Pasta z bakłażana
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Placki z jabłkami
- Cukinia z mięsem mielonym
- Owocowa legumina
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Pyszna pasta z tofu
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Lody na patyczkach
- Puree z dyni
- Ratatuja nicejska
- Croque monsieur i croque madame
- Pączki z białego sera
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ciasto do pizzy: kruche
- Schab winny
- Kulki serowo-orzechowe
- Placuszki rybne orientalne
- Makaron z sosem szpinakowym
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Grecki gulasz z drobiu
- Surówka z selera z owocami
- Łosoś znad zatoki
- Ryba w sosie koperkowym
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Indyk przekładany
- Owsiane chrupki
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Sałatka mięsna z morelami
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Napoleonki
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Chłodnik z pomidorów
- Kurczak z curry
- Mus truskawkowy II
- Sałatka z cukini
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Grzanki parmezanowe