- Placuszki z twarogu
- Mięso duszone po turecku
- Cukinia z wody
- Sok jagodowy
- Zupa krem z pora
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ciasto czekoladowe
- Makrela w ziołowej potrawce
- Tartaletki z porami
- Bezy (bez mleka)
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta z brokułami lub z porami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Pomidorowy koktajl
- Schab ze śliwkami
- Zielony twarożek
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Babeczki z musem owocowym
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Deser jogurtowo-owocowy
- Śliwkowy omlet
- Delikatny sernik
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Ziemniaki faszerowane
- Śliwkowa legumina
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Sos majonezowy
- Sos pomidorowo-warzywny
- Chleb razowy z kminkiem
- Placek z zielonego groszku
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Szaszłyki z łososia
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Grzanki z pieczoną fetą
- Krem jarzynowy z indykiem
- Ciasto scrabble
- Tarta z żurawinami
- Ciasto z owocami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Pulpety rybne
- Surówka z żurawiną
- Sos polski
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Baranina duszona po turecku
- Kostka z kaszki manny
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Karpatka
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Surówka z cykorii i natki
- Konfitury (i sok) z malin
- Budyniowa zupa malinowa
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Lody dla młodych
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny