- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Tarta wiśniowa
- Przecier owocowy
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Sos pomidorowy klasyczny
- Spaghetti z pulpetami
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Kisiel z malinami
- Zupa minestrone
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Dip fasolowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Kurze zawiniątka
- Cukinia z mięsem mielonym
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Ciasto bananowe
- Croque monsieur i croque madame
- Sałatka owocowa
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Kurczak z ryżem
- Rizotto z tuńczykiem
- Daktylowe roladki
- Pulpety rybne
- Nadziewany kabaczek
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Kluski serowe
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kartoflanka przecieranka
- Sola meuniere
- Różowa kaszka
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Placki (bez mleka, jajek)
- Sajgonki (bez glutenu)
- Schab pieczony po galicyjsku
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Zrazy z pieca
- Schab ze śliwkami
- Zimny pomidor
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Makaron z pomidorami
- Chłodnik
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Kisiel z truskawkami
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Filet z indyka w soku owocowym
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Kuszące jabłka
- Sałatka owocowa
- Zupa szczawiowa
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Kotlety z płatków owsianych
- Lody na patyczkach
- Ratatuja nicejska
- Żółty chłodnik