- Kolorowe gnocchi
- Tarta z jabłkami
- Kompot z rumiankiem
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Owsiane chrupki
- Żółty chłodnik
- Kapusta z sosem sojowym
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Chleb razowy z kminkiem
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Sernik tradycyjny
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Bakłażany zapiekane
- Leniwe bez białego sera
- Zapiekanka z pomidorami
- Lody (bez mleka)
- Sałatka szpinakowa
- Zupa krem z pora
- Brzoskwiniowa pianka
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Nadziewany kabaczek
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Surówka z marchwi i jabłka
- Panga w pergaminie
- Dip fasolowy
- Naleśniki z żółtym serem
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Zupa-krem z marchwi
- Zielony twarożek
- Gołąbki z winogronowych liści
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pasztet z łososia
- Sos winegret
- Ciasto czekoladowe
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Biały chłodnik
- Grzanki III
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Potrawka z patisonami
- Lody z jogurtu
- Surówka z selera z owocami
- Makaron z sosem szpinakowym
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Rogaliki z powidłami
- Kotleciki z tuńczyka
- Tartaletki z porami
- Lody bananowe (bez mleka)
- Domowy budyń
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Cukinia z wody
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Bakłażany z makaronem
- Eskalopek z pomidorem
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Pascha II
- Napoleonki
- Grzanki parmezanowe
- Mięso duszone po turecku
- Filet z indyka w soku owocowym
- Kisiel owocowy