- Zraziki sezamkowe
- Sos prowansalski aioli
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Grzanki z pieczoną fetą
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Jeż
- Bakłażany duszone
- Pierniczki
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Kulki rybne po norwesku
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Surówka z czerwonej kapusty
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Zrazy z pieca
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Kartoflanka przecieranka
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zimny pomidor
- Niesłodka zupa z dyni
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Cukinia z mięsem mielonym
- Zupa szczawiowa
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Kolorowe gnocchi
- Ryba z cukinią
- Owoce ze słoika
- Babeczki z szynką i serem
- Szaszłyki z kurczaka
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Amerykańska szarlotka
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Jajka z szynką w majonezie
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Sałatka dziadka Julka
- Ciasteczka czekoladowe
- Naleśniki z żółtym serem
- Zupa krem z cukinii
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ciasto marchwiowe z figami
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Placek z cukinii
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Tortilla hiszpańska
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Ziemniaki faszerowane
- Surówka z cykorii i natki
- Przecier z cukinii
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Wołowina z fasolką szparagową
- Kruche spiralki
- Ciasto z jagodami ucierane
- Wiśniowa legumina
- Owoce w czekoladzie
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Otulona brzoskwinia