- Chrupiące kaczuszki
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Kartofle duszone
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Felafelki
- Pasta - jajo i basta
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ryba w sosie warzywnym
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Pierogi kresowe
- Sos majonezowy
- Szara pasta
- Biszkopt (bez glutenu)
- Przecier owocowy
- Szpinakowe pesto
- Paszteciki (bez jajek)
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Pierwsze mięsko
- Lody jagodowe z miętą
- Ziemniaki pieczone
- Zupa z cukinii
- Krem bananowy
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Knedle ze śliwkami
- Kotleciki z soji
- Francuski sos czosnkowy
- Ryba po żydowsku
- Ryba z cukinią
- Topione pomidory
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Lody dla młodych
- Banany z szynką
- Leśny przysmak na kolację
- Krupnik
- Sernik dziecinnie prosty
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Mazurek cytrynowy III
- Chrupiące babeczki
- Ciastka owsiane
- Krupniczek mamy
- Spaghetti z sosem pesto
- Sos wiśniowy do owoców
- Ciastka orzechowe
- Racuchy drożdżowe
- Pomidory nadziewane ryżem
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Rogaliki drożdżowe
- Puchatkowe ciasteczka
- Sałatka
- Cukinia faszerowana serem
- Kapuśniak
- Naleśniki z mięsem
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami