- Zupa śliwkowa
- Kruche ciasto z masą makową
- Placuszki cukiniowe
- Kurczak z marchewką
- Spaghetti z bobem
- Dip fasolowy
- Topione pomidory
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Trufle z herbatników
- Sałatka z kwiatami
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa z pulpetami
- Rozmaitości na parze
- Pianka bananowa
- Słodka bułka marchewkowa
- Surówka z cykorii
- Mazurek nugatowy
- Zupa krem z marchwi
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Masa czekoladowa
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Mrożony jogurt jagodowy
- Trufle czekoladowe
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Zupa krem z marchwi
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Tort (bez glutenu)
- Piernik
- Sos jogurtowy
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Wycinanki z sera
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Pesto po polsku
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Barszcz czerwony
- Zupa kukurydziana
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Zraziki sezamkowe
- Różowy koktail truskawkowy
- Zapiekanka brokułowa
- Botwina
- Pasta - jajo i basta
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Brzoskwinie na ostro
- Zupa selerowa
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Lody (bez mleka)
- Cukinie z daleka
- Bułki maślane
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Sezamowa marchew
- Kruchy placek ze śliwkami