- Żółta pasta
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Lody z jogurtu
- Naleśniki z mięsem
- Warzywa smażone w cieście
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Najprostsza tarta owocowa
- Kartoflanka przecierana
- Zapiekanka rybna
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Chleb ziołowy
- Żółty chłodnik
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zielony twarożek
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Kapusta pekińska z patelni
- Terrine z białego sera
- Kolorowe gnocchi
- Młode warzywa z pieca
- Masło czosnkowe
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Ziemniak w kropki
- Mleczne wafelki
- Bowl bezalkoholowy
- Biszkopty bezglutenowe
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Surówka z selera z owocami
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Jabłko duszone
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Różowa kaszka
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Deser gruszkowy
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Śliwki z figą i melisą
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Fritata - warzywa w jajku
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Koktajl owocowy na lodach
- Sola meuniere
- Sos winegret
- Kapusta z sosem sojowym
- Pasta (dip) z bobu
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Przecier jabłkowy
- Zupa z zielonego groszku
- Zupa krem z dyni
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek