- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Tarta z brokułami lub z porami
- Mielona wołowina po chińsku
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Chleb ziołowy
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Naleśniki meksykańskie
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Cukiniowe ciasto
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sernik czekoladowy
- Chleb kukurydziany
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Guacamole
- Kluski kładzione z jabłkami
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Białe leczo
- Napój różany
- Kolorowe gnocchi
- Placuszki z cukinii
- Zrazy z kury
- Sorbet owocowy
- Naleśniki chińskie
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Kokosowy sernik
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Powidła śliwkowe
- Koktajl wiśniowy
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Krem jarzynowy z indykiem
- Sałatka łakomczucha
- Sos winegret
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Kurczak z ryżem
- Bezy (bez mleka)
- Włoski chleb ziołowy
- Szarlotka
- Bakłażany zapiekane
- Racuchy z kurczakiem
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Zupa jagodowa
- Jeż
- Oliwki po swojemu
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Domowe pesto uproszczone
- Sałatka makaronowa
- Biszkopty bezglutenowe