- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Kawior z bakłażana
- Pomidory nadziewane ryżem
- Knedle ze śliwkami
- Deser gruszkowy
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Kruchy placek ze śliwkami
- Sos czekoladowy
- Mielona wołowina po chińsku
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Sos winegret
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Różowy koktail truskawkowy
- Croque monsieur i croque madame
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Omlet arabski
- Ryba po grecku II
- Mięso duszone po turecku
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Placek z cukinii
- Galaretki
- Knedelki z sandacza
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Stworki z ciasta serowego
- Placuszki drożdżowe
- Łazanki zapiekane z owocami
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Sernik (bez glutenu)
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Sałatka z arbuza i fety
- Suszone pomidory
- Faszerowana cukinia
- Bananowe frytki
- Kapusta z sosem sojowym
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Lody bananowo - czekoladowe
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Botwina
- Zupa-krem z marchwi
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Placek gruszkowy
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Różowa kaszka
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Kartoflanka przecieranka
- Lody z jogurtu
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Ryż z truskawkami
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Naleśniki z żółtym serem
- Ryba z cukinią
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Napoleonki
- Koktajl brzoskwiniowy
- Młode warzywa z pieca