- Potrawka z patisonami
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Zupa ogórkowa
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pasta z kurczaka
- Kruszonka z jabłkami
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Tarta prawie Tatin
- Puchate pyzy
- Biszkopt (bez glutenu)
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Ryba po żydowsku
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Lody bananowo - czekoladowe
- Łagodny hummus
- Terrine z białego sera
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Sola meuniere
- Sałatka z arbuza i fety
- Galaretka z soku z porzeczek
- Kawior z bakłażana
- Pesto po polsku
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Tarta - kruche ciasto
- Kulki mięsne po szwedzku
- Pierwsze mięsko
- Pieczone kartofle
- Tarta brokułowa
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Rogaliki kokosowe
- Najprostsza tarta owocowa
- Biszkopt
- Sos winegret
- Murzynek Jaś
- Makrobiotyczne gołąbki
- Kotleciki cielęce
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Bruschetta na kilka sposobów
- Tarta z grzybami
- Chłodnik
- Różowa kaszka
- Zupa-krem z kukurydzy
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Zielony twarożek
- Pulpety rybne
- Murzynek Jaś
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Kruche ciasto z masą makową
- Cukinia z pomidorami
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Naleśniki (bez glutenu)
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Masło czosnkowe